Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να αποκτήσεις πίστη στον εαυτό σου;


Τι διαφορά θα έκανε στη ζωή σου εάν είχες μια απολύτως αναλλοίωτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά σου να επιτύχεις οτιδήποτε πραγματικά έχεις στο μυαλό σου; 
Τι θα ήθελες, τι επιθυμείς και ελπίζεις από τη ζωή σου; 

Αραγες τι θα τολμούσες να ονειρευτείς, αν πίστευες στον εαυτό σου με τόσο βαθιά πεποίθηση πως δεν είχες κανένα φόβο αποτυχίας; 

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως η πίστη στον εαυτό σου κάνει τη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σου; Σκέψου το για ένα λεπτό!

Κάπου βαθιά μέσα μας, όλοι μας, ξέρουμε ότι, αν κάποιος θέλει να πετύχει στη ζωή πρέπει, πρώτα και πάνω από όλα, να πιστεύει στον εαυτό του. 

Αν δεν πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς να κάνεις κάτι, τότε δεν πρόκειται να καταβάλεις όλες σου τις δυνάμεις γι’ αυτό και χωρίς όλες σου τις δυνάμεις, οι πιθανότητες να πετύχεις τον στόχο σου, μειώνονται σημαντικά.

Οι αξίες της ζωής σου καθορίζουν τις πεποιθήσεις σου, τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τον κόσμο γύρω σου. Αν μέσα σου κρύβεις θετικές αξίες, όπως αγάπη, συμπόνια, γενναιοδωρία, τότε θα πιστεύεις ότι και οι άνθρωποι στον κόσμο σου αξίζουν αυτές τις αξίες και θα τις παρέχεις ανάλογα. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό  σου και στις ικανότητές σου, επειδή η εσωτερική σου πίστη θα δημιουργήσει τα εξωτερικά σου αποτελέσματα.

Πώς γίνεται όμως αυτό;


Βρες δύναμη από το παρελθόν

Τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, όλα όσα κάνουμε καλά και αποτελεσματικά, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό τρόπο για να νιώσουμε ξανά δυνατοί.

Τόλμα!

Η αυτοπεποίθηση χτίζεται όταν τολμάμε και τα καταφέρνουμε. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να θέτουμε στόχους. Στην αρχή δοκιμάζουμε οργανωμένα και σταδιακά να επιτύχουμε απλούς στόχους, έτσι ώστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, και συνεχίζουμε με πιο δύσκολους.

Εστίασε σε αυτά που είσαι καλή/ος

Ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσουμε την αυτοπεποίθηση είναι να εστιάσουμε στις ικανότητές μας και να τις «δουλέψουμε». Ας βρούμε, λοιπόν, αυτά στα οποία τα πάμε καλά και ας συνεχίσουμε να τα κάνουμε χρησιμοποιώντας και βελτιώνοντας τις ικανότητές μας. Ας αφήσουμε αυτά στα οποία δεν είμαστε τόσο καλοί στους άλλους, εκτός και αν είναι απαραίτητο να τα κάνουμε.

Αυθεντικότητα!

Η πραγματική αυτοπεποίθηση πηγάζει από την αυτογνωσία. Και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται και τα ελαττώματά μας. Πρέπει να δεχτούμε ότι δεν είμαστε καλοί σε όλα, άλλωστε είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Αν είμαστε αυθεντικοί, δεν θα έχουμε το άγχος ότι μπορεί να μας ανακαλύψουν και να σταματήσουν να μας εκτιμούν, σαν να ήμασταν απατεώνες.

Μη μειώνεις τον εαυτό σου!

Η αυτοπεποίθηση δεν ενέχει την έννοια της συνεχούς απολογητικότητας. Το να μειώνουμε τις δικές μας ικανότητες ή/και να δίνουμε τα εύσημα συνέχεια στους άλλους είναι μία λανθασμένη πρακτική που πολλές φορές πολλοί ακολουθούμε.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου!

Συμβαίνει σε όλους μας συχνά να! μπερδευόμαστε και να μην μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρειάζεται να δείχνουμε εμπιστοσύνη στο ένστικτό μας. Σημασία έχει να εστιάσουμε στο πώς φαίνεται σε εμάς τους ίδιους οι αποφάσεις μας και όχι στους άλλους.

Αγκάλιασε αυτό που είσαι!

 Πώς μπορείς να έχεις πίστη στον εαυτό σου όταν δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι; Ή χειρότερα, προσπαθείς σκληρά να είσαι κάποιος που δεν είσαι. Η αυτοπεποίθηση μεγαλώνει αν αγκαλιάσεις αυτό που είσαι καθώς και όλα όσα είναι σημαντικά για σένα. Όταν αρχίσεις να ζεις σύμφωνα με τις δικές σου αξίες, τότε θα μπορέσεις να πιστέψεις τόσο στις ικανότητες όσο στις δυνατότητές σου.

Βγες από τη ζώνη άνεσης!

 Εάν αυτό που έκανες σήμερα μοιάζει πολύ με αυτό που έκανες χθες, την περασμένη εβδομάδα και πριν από τρία χρόνια – είσαι σε ένα μοτίβο και δεν οδηγεί πουθενά. Για να κάνεις πραγματική αλλαγές στη ζωή σου, πρέπει να νιώσεις και άβολα. Να βγεις από το άνετο κουτί σου και να κάνεις κάποια πράγματα διαφορετικά.

Ξέχνα τις προσδοκίες των άλλων!

Αυτή είναι η ζωή σου και δεν χρειάζεται να τη ζεις σύμφωνα με τις προσδοκίες κανενός παρά μόνο με τις δικές σου. Αν θέλεις μια διαφορετική ζωή απ΄ ότι θέλουν οι άλλοι για σένα, τότε φτιάξε την.

Αντιμετώπισε τις απογοητεύσεις και τις αποτυχίες ως ευκαιρίες

Όταν κάτι δεν λειτουργεί ή εμποδίζει το στόχο σου, άφησε το πίσω και προχώρα. Δες αυτήν την κατάσταση ως σημάδι ότι πρέπει να αλλάξεις τη στρατηγική σου και να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Η επιτυχία απαιτεί χρόνο και εσύ πρέπει να έχεις την μοναδική ικανότητα να μετατρέπεις το αρνητικό σε θετικό. Αυτή θα είναι και η ευκαιρία σου!


9 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις σε εσένα:

  1. Η πίστη στον εαυτό σου ξεκινά από μέσα σου. 
  2. Δεν είσαι οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες σου. 
  3. Αυτή εδώ είναι η ζωή σου! Εσύ θα επιλέξεις πως θες να τη ζήσεις!
  4. Συνέχισε να προχωράς μπροστά. Τα εμπόδια εμφανίζονται μπροστά σου για να τα ξεπερνάς!
  5. Είσαι πιο κοντά στην ευτυχία σου από ό, τι νομίζεις. 
  6. Μπορείς να γίνεις πολύ καλύτερη/ος, αν πιστέψεις ότι απλά είσαι! 
  7. Εξελίσσεσαι καθημερινά. Μην κοιτάς ποτέ πίσω σου.
  8. Βρες το θάρρος να μην λυγίζεις στις δυσκολίες. Αυτή είναι η ευκαιρία σου!
  9. Εσύ ελέγχεις και γράφεις το βιβλίο της ζωής σου!

Κάθε φορά που μπαίνεις σε κάτι νέο θα υπάρχει φόβος...

Η δύναμή σου έγκειται στο να περάσεις μέσα από αυτόν τον φόβο και να κάνεις αυτό που θέλεις, ούτως ή άλλως!

Να θυμάσαι πως όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε και ο κόσμος πιστεύει σε σένα. 

Έχε πίστη στις ικανότητές σου, να εργάζεσαι σκληρά και να είσαι σίγουρη/ος πως δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή τη ζωή που δεν μπορείς  να πετύχεις. 

Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για να προχωρήσουμε στη ζωή. 

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση είναι να κάνεις αυτό που φοβάσαι να κάνεις!

Η εμπιστοσύνη εμφανίζεται, φυσικά, με επιτυχία… όμως η επιτυχία έρχεται σε εκείνους που είναι σίγουροι. 


Ματίνα Κόντου

Life & Business Coach 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης 🌺🌷

Κι επίσημα Άνοιξη από σήμερα λοιπόν! ι αν ο Μάρτης μας τα χαλάει πολλές φορές, εμείς ανοίγουμε τα παραθυρόφυλλα της καρδιάς μας που είναι πάντα ανθισμένα και την καλωσορίζουμε! Μανουσάκια Διμορφοθήκη « Να την αγαπάς την Άνοιξη. Όχι μόνο για τα όμορφα και τα ανάλαφρα ρούχα που φοράς. Μήτε για τους καταγάλανους ουρανούς που σου δωρίζει. Αλλά για την Αναγέννηση που σε κάνει να ζεις. Εκείνον τον γλυκό αέρα που δροσίζει την ψυχή σου. Και εκείνον τον ήλιο που σου χαρίζει ζεστασιά. Να της δίνεις γεύση λοιπόν. Σαν εκείνη τη βαριά και γλυκιά, που μόνο ο Έρωτας μπορεί να δώσει. Και μη στεναχωριέσαι αν ξαφνικά χαθεί ή απλά δε σου έρθει. Διότι, την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις ». Δεντρολίβανο Διμορφοθήκες Γιασεμί χιώτικο Καλανχόη Διμορφοθήκη Καλανχόη Τριαντάφυλλο Σκουλαρικιά Πετούνιες

Παγκόσμια Ημέρα Εκφοβισμού (Bullying) 2022

    Ο  εκφοβισμός  (ή  μπούλινγκ , αγγλ.  bullying ) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Παρά την εντύπωση ορισμένων ότι αποτελεί αποκλειστικά σχολικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία, στη φυλακή, αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας. Είναι μια μορφή  κακοποίησης  ή  εξαναγκασμού . Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποκαλέσει το μπούλινγκ «μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας» στα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους, τους φίλους, γνωστούς, την οικογένεια, και γενικότερα στην κοινωνία και ιδιαίτερα εκεί που απαντούν μειονότητες ατόμων με διαφορετικούς προσανατολισμούς, πολιτικές τάξεις, συνήθεις, τρόπο ζωής, σεξουαλικότητα, ντροπή ή άλλους. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι μειονότητες και οι άνθρωποι με σωματικές ανα